Drumeții cu Rachete de Zăpadă cu plecarea din Lacul Roșu
Despre
Dacă vrei să petreci activ o zi de iarnă departe de oraș, pe tărâmuri unde natura a rămas intactă, această tură ți se potrivește.
Poți să te bucuri de o drumeție prin păduri înzăpezite, de priveliștea deosebită de pe vârfurile munților cucerite, să afli de la ghidul tău despre cultura și modul de viață a localnicilor, să descoperi obiceiurile animalelor sălbatice prin urmele lor lăsate în zăpadă, și în funcție de varianta aleasă, multe alte atracții.
Folosirea rachetelor ne ajută pentru că nu ne afundam prea mult în stratul de zăpadă, dar dacă nu avem destulă zăpadă, turele se pot desfășura și fară acestea. Nu ai nevoie de experiență, sau antrenament, doar de o condiție fizică minimă.
Există mai multe trasee, în diferite arii, fiecare cu farmecul sau:
Parcul Național Cheile Bicazului-Hășmaș:
Pornind de la Lacul Roșu, până la Belvedere Piatra Ghilcos (1354 m), unde priveliștea nemaipomenită te lasă fără cuvinte, poți vedea Lacul Roșu de sus și munții din împrejurimi din Cheile Bicazului până la Gâtul Cupaşului (1269m), de unde putem admira masivul Ceahlău din Bălan, până la Cabana Piatra Singuratică, după care Vârful Ecem (1707m), sau cel mai înalt vârf din zonă, Hășmașul Mare (1789m). De pe creastă, putem urmări cu puțin noroc mișcările spectaculoase a caprelor negre pe stâncile abrupte. De la Pasul Pângărați (1255m) spre Poiana Ciofronca (1550), unde merită să facem un ocol pe Vârful Ciofronca (1607m), de unde avem o vedere de ansamblu asupra traseului și asupra munților din jur.
Munții Ciucului:
De la Pasul Ghimeș spre Munții Nascalatului (1550 m) prelungire sudică a Munților Hășmaș, o arie frumoasă, parca uitată de lume din satul Frumoasa spre Vârful Viscol (1495m), una din cele mai frumoase trasee din zona de mijloc a Munților Ciucului, traseu cu particularități istorice despre care aflăm mai multe de la ghidul nostru.
Munții Harghita:
Tura la Stânca lui Kossuth (1399m), formațiunea stâncoasă de unde putem observa orașul Miercurea-Ciuc și satele din depresiunea Ciucului vârful Harghita Ciceu (1759m) și Cetatea Bufniței, de unde, în condiții meteo favorabile, putem zări lanțul Carpatilor Meridionali și Orientali traseul spre vârful Harghita-Mădăraș (1801m), unde vom fi copleșiți de panoramă, parcă tot Ardealul poate fi cuprins cu privirea, munții Ceahlău, Călimani, Făgăraș, Apuseni. Atmosfera tainică de aici se datorează micilor mormane de pietre, precum și crucilor și stâlpilor ciopliți din lemn. Tot aici putem vizita și cascada Seche.
Ținutul Vulcanilor:
Tura în jurul craterului lacului vulcanic Sfânta Ana, cu o vedere frumoasă asupra lacului și a comunei Bixad, vizitarea Tinovului Mohos, învățând despre formarea craterelor, despre mofete și plante carnivore, iar opțional Peștera Puturosu și multitudinea de izvoare naturale din zona Balvanyos.
În funcție de interes și disponibilitate, putem prelungi programul cu o degustare la o berărie locală sau o masă într-un restaurant în apropiere.
Echipament: rachete de zăpadă și bețe de drumeție sunt asigurate. Va fi nevoie de îmbrăcăminte potrivită condițiilor de iarnă.
Transfer la punctul de pornire, disponibil la cerere.
Numărul de participanți: 3-20 persoane
Durată: tur privat agreat cu clientul.
Locație
Ia-ți bilete
3 Persoane
Dacă vrei să petreci activ o zi de iarnă departe de oraș, pe tărâmuri unde natura a rămas intactă, această tura ți se potrivește!
665.5 LEI
4 Persoane
Dacă vrei să petreci activ o zi de iarnă departe de oraș, pe tărâmuri unde natura a rămas intactă, această tura ți se potrivește!
887.5 LEI
5 Persoane
Dacă vrei să petreci activ o zi de iarnă departe de oraș, pe tărâmuri unde natura a rămas intactă, această tura ți se potrivește!
1109 LEI
Experiențe Similare
Comorile Culturale și Naturale din Secuime într-o Zi în Târgu Secuiesc
Târgu Secuiesc, Romania
Comorile Culturale și Naturale din Secuime într-o Zi în Târgu Secuiesc
Târgu Secuiesc, Romania